آموزش آشپزیدسر

طرز تهیه شله زرد دسر سنتی لذیذ ایرانی

[section label=”Dark section with box right” bg_overlay=”rgb(245, 245, 245)” padding=”59px” height=”300px” border=”1px 0px 0px 0px” border_color=”rgb(235, 235, 235)”] [title style=”bold-center” text=”شله زرد خوش مزه” tag_name=”h1″] [row h_align=”center”] [col span__sm=”12″ margin=”0px 5px 0px 5px” align=”center” color=”light” depth=”1″ depth_hover=”2″] [ux_text font_size=”1″ line_height=”2.75″ text_align=”center”]

شله زرد علاوه بر این که یه دسر گرم سنتی برای انواع نذری ها و مراسمات مذهبی هست، یه دسر عالی ختک برای مهمانی ها هم میتونه باشه. شاید خیلی از شماها هم مثل من شله زرد رو سرد دوست…

 

[/ux_text] [/col] [/row] [row] [col span=”11″ span__sm=”12″] [title style=”center” text=”مواد لازم برای تهیه شله زرد” tag_name=”h2″] [ux_banner bg=”85″ bg_size=”original” bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.058)” hover=”blur” parallax=”1″] [text_box text_color=”dark” width=”42″ scale=”98″ animate=”flipInX” parallax=”2″ position_x=”5″ position_y=”95″ bg=”rgba(0, 0, 0, 0.419)”] [ux_text font_size=”1″ line_height=”1.75″]

همچنین برای راحتی شما عزیزان و صرفه جویی در وقت شما متونینن تمامی وسایل لازم برای پخت ماکارونی با پنیر را به صورت آنلاین سفارش دهید تازه با تخفیفات ویژه و به راحتی درب منزل خود تحویل بگیرید !!

[/ux_text] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” style=”shade”] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

1. برنج                                                      1کیلو

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

2. شکر                                         2 تا 2/250 کیلو گرم

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

3. روغن                                      150 گرم (1 پیمانه)

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

4. زعفران سائیده                                     1/5 مثقال

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

5. گلاب                                                  یک پیمانه

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

6. خلال بادام                                          150 گرم

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

7. خلال پسته برای تزئیین                             50 گرم

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

8. دارچین برای تزئیین                     2 تا 3 قاشق سوپ خوری

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [button text=”خرید اینترنتی” color=”secondary” radius=”10″] [/col] [/row]

طرز تهیه شله زرد:

[/section] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

برای شله زرد برنج را پیمانه میکنیم و از 6 تا 7 برابر برنج آب در نظر میگیریم (مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد چون برنج از لحاظ نوع با هم متفاوت است . یعنی بعضی از برنج ها برای پختن به آب کمتر احتیاج دارد برخی بیشتر) بعد برنج را با دقت چند بار میشوئیم . تا آب برنج کاملا زلال بشه و بعد 6 برابر برنج آب روی برنج میریزیم و برنج را روی آتش میگذاریم تا جوش بیاید.

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”288″] [/col] [/row] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″]

گاهی کف برنج را می گیریم ، برای بهتر شدن شله زرد وقتی مغز برنج کاملا نرم شد شکر را به دقت تمیز می کنیم و داخل برنج می ریزیم و مرتب به هم میزنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد. در صورتیکه شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم بعد زعفران را در آب جوش حل می نمائیم و داخل شله زرد میریزیم و سپس روغن را داغ و صاف می کنیم و داخل شله زرد می ریزیم.


و گلاب را نیز اضافه میکنیم و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند بعد در شله زرد را می بندیم و در صورت داشتن فر شله زرد را می گذاریم در کف فر با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بماند و در صورتیکه روی آتش شله زرد را آماده کردیم ممکن است کمی آتش روی در ظرف شله زرد بریزیم و با این عمل شله زرد بهتر جا می افتد و آب نمی اندازد و بعد دیگ را زمین میگذاریم و بهم میزنیم و شله زرد را در ظرف می کشیم و روی آن را با دارچین و خلال بادام و پسته تزئیین می کنیم

[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”289″] [ux_image id=”290″] [/col] [/row] [ux_banner height=”500px” bg=”290″ bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)”] [text_box style=”circle” text_color=”dark” width=”55″ width__sm=”60″ scale=”142″ padding=”30px 30px 30px 30px” position_x=”95″ position_y=”50″ bg=”rgb(121, 159, 208)” depth=”3″]

از دیگر دسر ها  سنتی ایرانی مثل کاچی و شیر برنج و … که از بچگی همه ما خاطره داریم باهاشون و بسیار لذیذ هستن

[/text_box] [/ux_banner]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا